tutorial: tali jahitan insang pari

Friday, June 4, 2010

saya baru jek buat aritu, kali ni nak share tutorial cara nak buatnya pulak -
tali jahitan insang pari (blanket stitch, kalo xsilap)
tapi saya tak tau kenapa namanya camtu! sbb rupanye mcm insang ikan pari kah?
hmm.. tak pernah pulak tgk rupa insang si ikan pari ^_^

since takde loop turner utk buat tali especially utk butang leher baju kurung,
cara ni la yg saya selalu buat (this is my version, org lain maybe lain cara)
harap2 boleh jadi reference pada yang nak mencuba

let's take a look but mind you, this tutorial is a bit lengthy! so get yourself ready [to be confused]!
^_^



7 comments:

MyBotanG said...

wow!! very neat.. this is new for me, thanks for sharing..

* mis * said...

cuba ler.. *sharing is caring!*

ummiluqman@azma said...

kemasnya.. nanti nak try lah hehe

* mis * said...

try azma... jgn xtry! nnti jgn lupa upload hasil jahitan ye ^_^

Zura said...

Wah mis, thanks for the tute! Dah lama tertanya tanya cemana nak buat button loop tu walaupun tak tau nama dia Insang Pari hhuhu

* mis * said...

hehe.. pelik kan nama insang pari tu! cuba ler nnti zura

Jun Juliana said...

sy kalau buat..selang2..step tu..atas & bawah..tp x tau nk buh nama ape pulak yer..hiihh

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails